A Könyvhéten is bemutatta kötetét Zsiros András

Nem a 87. Ünnepi Könyvhét átlagközönségének szólt ugyan, de szakmai szempontból fontos kötettel rukkolt elő Zsiros András, aki a Tarajosvilág – Hányféleképpen hajthat hasznot a sokszínű baromfiudvar? című szakkönyvét dedikálta múlt vasárnap kora délután a Vörösmarty téren. Az Ad Librum csoport szakkönyvkiadója, az Expert Books gondozásában megjelent kiadvány célközönsége elsősorban a baromfitenyésztők közössége – a tyúkokkal csak most ismerkedő „kezdőktől” a már komolyabb tapasztalatokkal rendelkező tenyésztőkig. A szerző Monoron élő kisállattenyésztő, aki megpróbált minden kérdést körüljárni ebben a könyvben, amit érdemes tudni a baromfitartásról, például, hogy milyen fajtát érdemes választani a különböző igényektől függően, hogyan kell felkészülni a kis csibék érkezésére vagy hogy mik a legfontosabb betegségek és hogyan kell kezelni azokat.
Zsiros Andrásnak egyébként ez már a második kötete, a 2008-ban, szintén az Ad Librumnál kiadott Hobbinyúltenyésztés után. És nem is állna meg itt. Szívesen beszélt terveiről, köztük a sorban következő kötetről, amely a kacsatenyésztés kulisszatitkait fogja tárgyalni. Távolabbi elképzelései között pedig szerepel egy gyerekeknek szánt sorozat a ház körül és vadon élő állatok részletes bemutatásával.
A dedikálás egyik fontos pillanata volt, amikor a szerző asztalához telepedett Rohringer István, a Magyar Galamb- és Kisállattenyésztők Országos Szövetségének vezető tisztségviselője, a Standard Bizottság elnöke. A Tarajosvilág mellett a Hobbinyúltenyésztést kötetet is dedikáltatta, majd a rövid találkozó több mit félórás szakmai beszélgetésbe fordult, melynek során Rohringer István megosztotta több évtizedes kiadási tapasztalatait is a szerzővel.