Elindul a kisállattartók új oldala

Köszöntjük Kedves Olvasóinkat! Mindazokat, akik már régebben foglalkoznak kisállattartással, és azokat is, akik mostanában döntenek arról, érdemes-e belevágni ebbe a felelősségteljes és izgalmas kalandba. Most induló honlapunk, a Kisállattenyésztés szeretne mindenkinek hasznos információkkal szolgálni, szeretne helyet adni mindazon gondolatoknak, praktikus tanácsoknak, amelyek megkönnyítik a tenyésztők munkáját, segítik a szakmai fejlődését. Rendszeresen frissülő posztjainkban a különféle állatok szakértői és tenyésztői osztják majd meg tapasztalataikat az olvasókkal.

Első témáink között különös figyelmet fordítunk a baromfikra annak kapcsán is, hogy hamarosan új, sokrétű ismereteket összegző kézikönyv jelenik meg a baromfitartásról. A Tarajosvilág – Hányféleképpen hajthat hasznot a sokszínű baromfiudvar című kiadványt az Expert Books kiadó gondozza, és a június 9-én kezdődő Ünnepi Könyvhétre kerül a boltokba.

A kötet szerzője a témában nagy gyakorlati és elméleti ismeretekkel rendelkező monori tenyésztő, Zsiros András, aki igyekszik minden részletre kitérni, amire csak a baromfikkal foglalkozóknak szükségük lehet – akár hobbitenyésztőről, akár gyakorlott tenyésztőről legyen szó. Az olvasók a könyvből választ kaphatnak egyebek mellett olyan kérdésekre, mint:

  • ki milyen fajtát válasszon?
  • hogyan kell elkészíteni házilag az olcsóbb és táplálóbb takarmányt?
  • mekkora helyen érdemes tartani a baromfikat és hogyan készítsük el az élőhelyüket?
  • mely fajtákból lehet csupán dísztyúk és melyeknek jó a termelőképességük?
  • mik a keltetés feltételei és milyen keltetőgépet érdemes használni?
  • mik a legfontosabb betegségek és hogyan előzhetőek meg ezek?
  • hogyan kell szállítani az élőállatokat?
  • mik a dísztyúktenyésztés legfontosabb feltételei és hogyan kell sikeresen felkészülni a versenyekre?

Ezeken túl pedig 60 baromfifajtáról találhatnak a kötetben részletes fajtaismertetőt.

Zsiros András Hobbinyúltenyésztés címmel néhány éve már kiadott egy könyvet az Ad Librum kiadónál, korábban pedig a Magyar Galamb- és Kisállattenyésztők Országos Szövetségének szakágvezetője volt. A szerző elkötelezett a szaktanácsadás mellett is, rendszeresen segíti a hozzá fordulókat, és a Kisállattenyésztés oldalunkon hétről-hétre tárgyal majd a kötetében nem szereplő kérdéseket.

A hamarosan megjelenő Tarajosvilágot már most meg lehet rendelni az Expert Books Kiadó tulajdonosánál, az Ad Librum Kft.-nél:

[contact-form-7 id=”47″ title=”Tarajosvilág megrendelő”]

One Reply to “Elindul a kisállattartók új oldala”

  1. Pingback: A hét képe / Az australorp – Kisállattenyésztés

Hozzászólások lezárva.